Alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara: 24 de copii, inclusiv mulți bebeluși, au fost evacuați în siguranță, în urma unui apel la numărul de urgență 112. Echipajele de pompieri au intervenit rapid cu mai multe autospeciale, reușind să scoată copiii din clădire înainte ca flăcările să se extindă. Din fericire, niciunul dintre copii nu a fost rănit în urma incidentului.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, incendiul a fost declanșat de scurgeri de ulei încins într-o cameră tehnică a spitalului. Deși degajarea de fum a fost raportată inițial în acea cameră, mirosul intens s-a răspândit rapid în întreaga clădire, punând în pericol viața tuturor celor prezenți. Prin urmare, a fost necesară evacuarea a 58 de persoane, inclusiv personal medical și pacienți.

Evenimentul a fost gestionat eficient de către pompieri, care au intervenit imediat cu autospeciale echipate corespunzător pentru stingerea incendiului. Echipajele au acționat rapid și au reușit să evacueze copiii înainte ca flăcările să amenințe să se extindă în alte părți ale spitalului.

Incendii precum acesta sunt o constantă amenințare în clădirile publice și în special în unitățile medicale, unde siguranța pacienților este prioritatea principală. De aceea, este esențial ca toate instituțiile să aibă sisteme de prevenire a incendiilor bine funcționale și să organizeze exerciții periodice de evacuare, pentru a fi pregătite în fața unor astfel de situații de urgență.

 

În concluzie, alerta de incendiu de la Spitalul de Copii din Timișoara s-a încheiat cu bine, datorită intervenției rapide și profesionale a pompierilor. Evacuarea copiilor în condiții de siguranță este un exemplu de acțiune promptă și bine organizată, care a avut ca rezultat faptul că niciunul dintre cei mici nu a fost rănit. Incidentul reamintește importanța pregătirii și prevenirii incendiilor în clădirile publice, pentru a asigura siguranța tuturor celor implicați.

Alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara: 24 de copii, inclusiv mulți bebeluși, au fost evacuați

28 septembrie 2023
Echipajele de pompieri au intervenit rapid cu mai multe autospeciale, reușind să scoată copiii din clădire înainte ca flăcările să se extindă