Autostrada A8 intră în linie dreaptă. Guvernul a adoptat o hotărâre (HG) prin care Secţiunea II dintre Miercurea Nirajului și Leghin poate fi scoasă la licitație. 159 de km va avea noua secțiune din Autostrada Unirii, spune Grindeanu.

Secțiunea montană a A8 (Miercurea Nirajului- Leghin) are de astăzi indicatorii tehnico- economici aprobați. Prin Hotărârea de Guvern aprobată de Executiv pentru acești 159 de km din Autostrada Unirii (A8) suntem cu un pas mai aproape de realizarea întregului proiect, a precizat ministrul Transporturilor.

Potrivit acestuia, secțiunea II din A8 va avea 265 de poduri, viaducte și pasaje, 47 de tuneluri, 5 noduri rutiere, 8 spații de servicii, 8 parcări de scurtă durată, dar și 2 centre de întreținere și coordonare.

Guvernul precizează că în prezent legătura Moldovei cu Transilvania este deficitara, desfășurându-se în prezent doar pe doua culoare, respectiv: Târgu Mureș DN 13, DN 13A (Sovata), DN 13B (Praid-Gheorgheni), DN 12C (Gheorgheni-Lacul Roșu- Bicaz), DN 15 (Bicaz- Piatra Neamț), DN 15D (Piatra Neamț-Roman), DN 2, DN 28 – DN 24 (Târgu Frumos-Iași-Sculeni) și Târgu Mureș (DN 15) Poiana Largului, DN 15B (Poiana Largului – Târgu Neamț –  Târgu Frumos), DN 28 (Iași), DN 24 (Iași – Sculeni).

Apar noi informații despre Autostrada (A8) Târgu Mureș-Târgu Neamț


29 noiembrie 2023
Muncitorii calificați se numără printre cei mai căutați candidați de pe piața muncii. Motivele pentru care s-a ajuns la această criză de meseriași sunt diverse. De exemplu, tot mai mulți dintre ei optează pentru joburile din străinătate, unde salariile sunt mai mari.