𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐏𝐀𝐃-𝐮𝐥 ?

PAD este abrevierea pentru “Polita de Asigurare pentru Daune la locuinte.” Conform Legii nr. 260/2008 din România, fiecare proprietar de locuință este obligat să detină o astfel de polita de asigurare, care acoperă riscurile cauzate de dezastre naturale, cum ar fi cutremure, alunecări de teren și inundații. Scopul acestei politi de asigurare este de a proteja proprietarii de locuințe împotriva pierderilor financiare cauzate de aceste evenimente neprevăzute.

 

𝐂𝐞 𝐭𝐢𝐩𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐥𝐚𝐝𝐢𝐫𝐢 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚 𝐬𝐢 𝐥𝐚 𝐜𝐞 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 ?

Locuintele care se asigura impotriva dezastrelor naturale sunt clasificate in doua categorii in functie de constructia lor:

 • Cladiri de tip A, care au o suma asigurata de 20.000 euro. Acestea au o structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn sau pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau orice alte materiale care au suferit un tratament termic sau chimic.
 • Cladiri de tip B, care au o suma asigurata de 10.000 euro. Acestea au pereti exteriori din caramida nearsa sau alte materiale care nu au fost supuse unui tratament termic sau chimic.

𝐂â𝐭 𝐜𝐨𝐬𝐭ă 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧ță 𝐏𝐀𝐃 ?

Costul asigurarii obligatorii de locuinta PAD este de 20 de euro anual pentru locuintele de tip A si 10 euro anual pentru locuintele de tip B. Aproximativ 4 pachete jumate de tigari, respectiv 2 pachete !Daca vrei sa iti protejezi locuinta pentru alte riscuri suplimentare si la suma asigurata reala, polita PAD se poate suplimenta oricand cu o asigurare facultativa a locuintei cu extra acoperiri.

 

𝐂𝐮𝐦 𝐩𝐨𝐭 𝐢𝐧𝐜𝐡𝐞𝐢𝐚 𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐚 𝐏𝐀𝐃 ?

Luati legatura cu unul dintre consultanti autorizati sunand la numarul de telefon 0732474752

 

 

Asigrare PAD

Incepand cu data de 11 noiembrie 2023 o noua lege va intra in vigoare 

 

Anul acesta au fost aprobate noile modificări legislative, în urma cărora începând cu 11 noiembrie, Asigurările de Locuințe devin obligatorii, iar în cazul în care acestea nu vor fi realizate, proprietarii vor fi sancționați prin intermediul primăriilor - odată cu plata impozitului, vor trebui plătite și amenzile (mai întâi amenda, apoi impozitul).

 

Ce se modifică?

Și până acum exista legea, însă s-a modificat suma de la 20 EUR/an ~100 lei la 130 lei și s-a creat metodologia de aplicare a sancțiunilor prin organismele locale (primării și poliție).

 

De ce să fii asigurat?

 

1. Riscuri minore - principalele amenințări 

 • Apa - Infiltrații și inundații - inundații din cauze umane și cauze naturale (ploi);
 • Foc - incendii, explozii;

2. Riscuri majore

 • Acestea pot distruge parțial sau total structura locuințelor, făcând aproape imposibilă posibilitatea de a mai locui în casele în care poate s-a investit 10-15 ani și sume importante de bani.
 • Cutremur, furtună, inundații, alunecări teren, incendiu.

Beneficiile tale:

 • - evitarea unei amenzi la plata impozitului;
 • - protecția bunurilor achiziționate;
 • - protecția averii;
 • - soluționări rapide;
 • - personalizarea pachetelor în funcție de nevoi și buget;
 • - posibil discount.

 

Asigurarea locutintei obligatorie

Ce este asigurarea PAD?

06 noiembrie 2023
PAD este abrevierea pentru “Polita de Asigurare pentru Daune la locuinte.” Conform Legii nr. 260/2008 din România, fiecare proprietar de locuință este obligat să detină o astfel de polita de asigurare, care acoperă riscurile cauzate de dezastre naturale, cum ar fi cutremure, alunecări de teren și inundații.