Cu toții știm cât de solicitantă este această perioadă pentru un părinte. Chiar dacă uneri considerăm că îi facem față cu brio, apar și acele momente care ne fac să ne simțim neputincioși în fața bolii copilului nostru. Și da, este greu să-ți vezi copilul suferind. Dar asta înseamnă să fii părinte. Ești cuprins uneori de o avalanșă de stări. Important e să fii capabil ca în acel moment să-ți gestionezi fricile și să fii aproape de micuțul tău.

Ce trebuie să știi tu este faptul că virozele respiratorii sunt provocate de virusuri, nu de bacterii. În literatura de specialitate sunt cunoscute peste 200 de virusuri care pot provoca viroze respiratorii.

Virusurile respiratorii se răspândesc rapid, mai ales în rândul copiilor, când aceștia sunt în colectivitate. Sunt două modalități de răspândire a infecțiilor virale la copii:

  • direct - prin contact cu o persoană infectată, atunci când aceasta strănută sau tușește;
  • indirect - când particulele rezultate în urma strănutului ori a tusei rămân pe suprafețe. Copiii duc foarte des mâna la gură sau la nas după ce au atins o suprafață pe care este virusul și astfel acesta ajunge în căile respiratorii.

Cum tratezi raceala in mod natural​​​​​​​

Copiii pot avea 6 până la 12 răceli pe an, iar incidența virozei la copii este mai mare toamna și iarna decât în sezonul cald. Majoritatea infecțiilor au loc între lunile septembrie și aprilie, cu un vârf de incidență după deschiderea anului școlar, când copiii se reîntorc în colectivitate.

Cauzele virozelor respiratorii la copii

   Unul dintre cele mai cunoscute virusuri respiratorii este virusul gripal care afectează nasul, gâtul și care poate duce și la infecții foarte grave ale plămânilor, cum ar fi pneumonia. Adenovirusul, rinovirusul, virusul respirator sincițial și paragripa sunt alte virusuri destul de des întâlnite, dar mai puțin severe decât virusul gripal.

Cauzele virozelor respiratorii la copii

În cazul răcelilor, simptomele se accentuează treptat, pe când gripa debutează brusc și violent, cu febră mare, frisoane, oboseală și dureri musculare.

Ce facem cand copilul nostru se confruntă cu o viroza respiratorie? 

28 decembrie 2022
Cum tratezi raceala in mod eficient in cazul in care copilul tau raceste. Descopera cele mai bune stafuri