Armata israeliană intensifică bombardamentele în Fâșia Gaza pentru pregătirea următoarei faze a ofensivei asupra teritoriului palestinian controlat de gruparea islamistă Hamas, conform AFP.

„De astăzi ne vom intensifica acțiunile militare”, a declarat un oficial al armatei israeliene. „Vom progresa în etapele următoare ale conflictului în condiții favorabile pentru noi”, a adăugat el, în cadrul unei conferințe transmise în direct la televiziune.

Întrebat despre o posibilă invazie terestră în Gaza, Hagari a declarat sâmbătă seară că armata încearcă să creeze condiţii optime în prealabil. „Ne vom concentra asupra atacurilor pentru a minimiza pericolele pentru forţele noastre în etapele ulterioare ale războiului”.

El și-a repetat apelul către locuitorii din orașul Gaza să se deplaseze spre sud pentru a-și asigura siguranța.

Generalul Hagari a confirmat, de asemenea, prezența a cel puțin 210 ostatici în Fâșia Gaza, majoritatea fiind israelieni.

În cursul zilei de sâmbătă, mai mulţi oficiali ai armatei israeliene au vizitat trupele de pe linia frontului, insistând asupra pregătirii forţelor armate pentru o posibilă intervenţie terestră în Fâşia Gaza.

„Vom intra în Gaza, o vom face în scop operaţional, vom distruge infrastructura şi teroriştii Hamas şi o vom face într-o manieră profesionistă”, a declarat şeful Statului Major al armatei israeliene, Herzi Halevi.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel de luptătorii Hamas după 7 octombrie, potrivit autorităţilor israeliene. În Gaza, cel puţin 4.385 de persoane au fost ucise în bombardamentele lansate ca represalii de armata israeliană, potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza.

Israelul anunţă intensificarea loviturilor aeriene asupra Gaza. „Vom intra în următoarele faze ale războiului”

22 octombrie 2023
Armata israeliană intensifică bombardamentele în Fâșia Gaza pentru pregătirea următoarei faze a ofensivei asupra teritoriului palestinian controlat de gruparea islamistă Hamas, conform AFP.