Mierea de salcâm, după cum îi spune și numele, derivă din planta de salcâm și este un tip de miere “monofloră”, considerând faptul că stupii de albine sunt plasați într-o zonă bogată în salcâmi. Astfel, nectarul principal este cules de către albine din acest tip de plantă și dau naștere la prețioasa miere de salcâm.

Mierea de salcâm, după cum îi spune și numele, derivă din planta de salcâm și este un tip de miere “monofloră”, considerând faptul că stupii de albine sunt plasați într-o zonă bogată în salcâmi.

 

Mierea de salcâm:

  • Stimulează digestia
  • Curăță ficatul
  • Reglează tranzitul intestinal
  • Îmbunătățește activitatea inimii și sistemul circulator
  • Ajută la refacerea organismului după efort
  • Combate oboseala
  • Stimulează sistemul imunitar
  • Crește numărul de globule roșii din sânge

Mierea de salcam aur pentru sanatate

Ce aspect are mierea de salcâm?

Ea are o culoare foarte clară și o consistență destul de lichidă, fară cristale. Ce o face mai deosebită față de alte tipuri de miere este mirosul ei dulce și floral și gustul său dulce și delicat. Ea cristalizează printr-un proces încet care durează aproximativ 1-2 ani de la extracție.

Ce îi oferă aspectul comercial deosebit și reușește să iți atragă ochiul este faptul că mierea de salcâm reușește să rămână într-o stare lichidă pentru o perioadă lungă de timp. Mai mult, culoarea ei clară te duce la o dorință irezistibilă de a gusta acest tip de miere și te îndeamnă să scufunzi lingurița în borcan (chiar atunci pe loc).

Chiar dacă este cea mai căutată miere de pe piață și mulți o consideră “cea mai bună miere”, trebuie să iți spun că nu este așa. Și nu este așa pentru că fiecare miere are beneficiile și proprietățile ei particulare.

Însă totuși, mierea de salcâm este cea mai preferată și se clasează pe prima poziție când vine vorba de tipuri de miere cumpărate, iar motivul principal cred că este aroma și gustul plăcut pe care îl are.

Mierea de salcam aur pentru sanatate

Cu ce este deosebită mierea de salcâm față de alte tipuri de miere?

În primul rând, mierea de salcâm are un conținut mare de fructoză. Și din acest motiv ea este mai parfumată, fină și delicioasă. Mai mult, după cum am spus și mai sus, mierea de salcâm se zaharisește cel mai greu și își păstrează fluiditatea până la 2 ani.

Textura ei este fină și este tipul de miere pe care o asimilezi și o digeri cel mai ușor, oferindu-ți o mulțime de beneficii, substanțe nutritive și bio-active, cât și foarte multa energie.

Mierea de salcam aur pentru sanatate

Mierea de salcam aur pentru sanatate

16 februarie 2024
Mierea de salcâm, după cum îi spune și numele, derivă din planta de salcâm și este un tip de miere “monofloră”, considerând faptul că stupii de albine sunt plasați într-o zonă bogată în salcâmi