Salarii mărite pentru profesori din iunie 2024. Vezi în articol ce salariu va primi un profesor debutant după această creștere considerabilă

Profesorii vor beneficia de creșteri salariale semnificative începând cu luna iunie 2024, acesta fiind rezultatul eforturilor de a îmbunătăți condițiile de lucru și a recunoaște valoarea profesională a dascălilor. Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a făcut anunțul cu privire la salarizarea cadrelor didactice în urma unei întâlniri cu directorii unităților de învățământ din țară.

 

Într-o mișcare importantă pentru sistemul de Educație din România, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat rezultatele unei întâlniri recente cu directorii unităților de învățământ din țară. Potrivit acestor declarații, profesorii români se pot aștepta la creșteri semnificative ale salariilor lor, începând cu luna iunie 2024.

 

Aceste majorări de salarii sunt parte a unui plan ambițios care vizează o creștere medie de peste 50% în perioada iunie 2023 – iunie 2024. Conform ministrului Ligia Deca, salariul brut al unui profesor debutant va ajunge la peste 6.400 de lei, în timp ce un profesor cu peste 25 de ani de vechime și grad didactic I va beneficia de un salariu brut de peste 10.200 de lei.

Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a oferit detalii concrete privind creșterile salariale în sectorul educațional, cu accent pe directorii de școli. Un exemplu elocvent este cel al unui director de școală cu gradul didactic I, care, după majorările planificate pentru iunie 2024, va beneficia de un salariu brut de 11.484 de lei.

 

Această majorare salarială reprezintă un pas semnificativ în recunoașterea și valorizarea rolului directorilor în conducerea și administrarea eficientă a unităților de învățământ.

Ministrul a subliniat că aceste salarii de bază pot fi completate cu diverse sporuri, în funcție de specificul activității și al responsabilităților fiecărui cadru didactic și director. Aceste sporuri ar putea include, de exemplu, suplimente pentru ore suplimentare, condiții de muncă sau alte criterii care reflectă complexitatea și importanța rolului pe care acești profesioniști îl joacă în sistemul educațional.

 

„O să dau doar câteva exemple, poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%.

 

Asta înseamnă că între iunie 2023 – iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ. În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie, este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante”, a declarat Ligia Deca.

Salarii mărite pentru profesori din iunie 2024. Vezi în articol ce salariu va primi un profesor debutant după această creștere considerabilă

03 februarie 2024
Salarii mărite pentru profesori din iunie 2024. Vezi în articol ce salariu va primi un profesor debutant după această creștere considerabilă