Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii și Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii au transmis noi mesaje după ce legea pensiilor a fost adoptată oficial în România. Schimbările majore de care se vor lovi pensionarii au fost enumerate încă odată.

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a transmis, după adoptarea în Parlament a noii Legi a pensiilor că asistăm la un moment istoric în sistem. Atât acesta, cât și Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, confirmă că este pentru prima dată când au loc atât de multe modificări în legea care face referire la veniturile lunare ale seniorilor din România.

Daniel Baciu a explicat că noua Lege a pensiilor este una bună pentru pensionari, prin care se elimină inechitățile din sistem. Într-o postare pe pagina de socializare, șeful Casei de Pensii enumeră o serie de noi prevederi care aduc echitate în sistemul de pensii.

Ce a transmis Daniel Baciu:

 

„Este un moment istoric în sistemul public de pensii!! În Parlamentul României a fost adoptată noua lege a pensiilor care se adresează celor aproximativ 4,8 milioane de pensionari în plată, cât și a viitorilor pensionari care vor aplica la unul din tipurile de pensii din sistemul public.

Este o lege bună pentru pensionari, la care am participat direct și nemijlocit la elaborarea ei, eliminând inechitățile din sistem acumulate de-a lungul timpului!

Această lege aduce echitate în rândul pensionarilor respectând principiul „la contributivitate egală pensii egale”.

Sunt introduse noi prevederi în lege printre care amintesc:noua formulă de calcul a pensiilor mai echitabilă și avantajoasă pentru pensionari;acordarea de puncte suplimentare de stabilitate pentru cei care au realizat stagii de cotizare mai mari de 25 ani;reduceri din vârsta standard de pensionare pentru mamele care au născut și crescut copii;luarea în calculul pensiei a sporurilor nepermanente ( acordul global, al treisprezecelea salariu, prime, premii, etc..) asupra cărora s-au plătit contribuții de asigurări sociale.🖋 În anul 2024 vom avea două creșteri de pensii, astfel că toți pensionarii sistemului public vor primi o majorare a punctului de pensie cu 13,8% iar din luna septembrie vor primi pensiile recalculate în baza noii formule de calcul din lege.

🖋 Foarte important: după procesul de recalculare nicio pensie nu va scădea!

Mulțumesc tuturor colegilor mei de la Casa Națională de Pensii, cât și de la Ministerul Muncii pentru efortul depus, implicare și devotament pentru a face o lege bună, sustenabilă, în sprijinul pensionarilor!!”.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, mesaj pentru pensionari

„Noua legea pensiilor a fost adoptată!

Este o formă de 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁 pentru cei care au muncit și muncesc în România.

Legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială.Adoptarea legii în calendarul stabilit va duce la eliminarea plafonului de 9,4% din PIB care îngheța #pensiile românilor până în 2070.

𝗗𝗶𝗻𝗰𝗼𝗹𝗼 𝗱𝗲 𝘁𝗼𝘁 𝗰𝗲 𝘀𝗲 𝘀𝗽𝘂𝗻𝗲, 𝗮𝗱𝗲𝘃𝗮̆𝗿𝘂𝗹 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘂𝗻𝘂𝗹 𝘀𝗶𝗻𝗴𝘂𝗿: 𝗶̂𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟰 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘃𝗼𝗿 𝗰𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗲!

Reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din #România. Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește #munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.

Le mulțumesc colegilor de Minister și din Casa Națională de Pensii Publice pentru mobilizare!

Le mulțumesc colegilor parlamentari pentru votul dat în beneficiul românilor!”, a fost mesajul scris, luni, pe Facebook, de Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura Oprescu, mesaj pentru aproape 5 milioane de pensionari. „Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur”

24 noiembrie 2023
Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii și Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii au transmis noi mesaje după ce legea pensiilor a fost adoptată oficial în România. Schimbările majore de care se vor lovi pensionarii au fost enumerate încă odată.