În cadrul dezbaterii bugetului MADR , în ședința Comisiilor reunite pentru agricultură, ce a avut loc, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat, printre altele, faptul că cei care desfășoară activități în apicultură vor putea primi  un sprijin de 23 de lei/familie de albine. Subvenția va fi acordată de la bugetul de stat, în baza Cadrului temporar de criză cu Ucraina, prelungit recent de Comisia Europeană până la finalul lunii iunie precizeaza Agrointel.ro.
 

Strigătul de ajutor al apicultorilor, care au avut și un an slab în 2023 din punctul de vedere al producției, a primit un răspuns care le va ameliora situația în contextul în care producția agricolă ucraineană nu face „ravagii” doar pe piața cerealelor.

Reactia apicultorilor a fost una destul de tulbure. Cei mai multi au criticat pretul prea mic si bataia de joc a importatorilor fata de munca depusa in fiecare prisaca. Mai mult, cateva nume importante de apicultori romani s-au organizat si au stabilit sa caute clienti din afara tarii si sa mearga pe varianta de export. 

Subvenție in 2024 - de 23 de lei pe familia de albine

04 februarie 2024

DIMENSIUNE TEXT
AaAa
Industria mașinilor fără șofer ar putea lua amploare ca urmare a deciziei adoptate de autoritățile din statul american California. Compania Waymo, deținută de Alphabet, și Cruise, aflată în portofoliul General Motors, au fost autorizate să poată oferi servicii de transport persoane în San Francisco, oraș care ar putea deveni un centru al vehiculelor autonome, relatează agenția Reuters.
Informaţiile publicate de <a href="https://euronews.ro">euronews.ro</a> pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.