Primele zile din 2024 sunt ocupate cu crearea conturilor în Spațiul Privat Virtual (SPV) pentru a folosi e-Factura. Unii utilizatori întâmpină încă dificultăți în procesul de autentificare, continuând să încerce. Alții au semnalat că, în ziua de luni, au întâmpinat probleme cu funcționarea unor module în cadrul platformei e-Factura, care pur și simplu nu au funcționat pentru ei.

Se pare că există și situații în care unele facturi sunt înregistrate de mai multe ori în sistem, o problemă care a fost întâmpinată și înainte de implementarea generalizată a e-Factura. Având în vedere că această nouă obligație nu cade în responsabilitatea contabililor, utilizatorii caută ajutor și răspunsuri pe diferite forumuri și grupuri de pe platforme precum Facebook, deoarece nu primesc informațiile necesare de la ANAF și Finanțe, conform relatărilor de pe DinStrada.ro

În situații în care utilizatorii întâmpină diverse erori, aceștia le postează, iar alți utilizatori care au reușit să le rezolve oferă răspunsuri și explicații pas cu pas.

 

Printre problemele semnalate se numără situațiile în care unele facturi au fost transmise din greșeală de mai multe ori, iar soluția sugerată de ANAF ar fi să se facă o stornare.

 

Unii utilizatori consideră că sistemul nu ar trebui să permită înregistrarea aceleiași facturi de mai multe ori, sugerând că este o problemă de software care ar trebui corectată de Ministerul Finanțelor.

Când sistemul Ministerului încarcă de aproape 100 de ori aceeași factură, situația devine problematică, necesitând un efort considerabil pentru a efectua stornarea repetată.

 

Un alt aspect semnalat este apariția unor erori la descărcarea facturilor, inclusiv o eroare denumită "eroare fatală" cu un cod mare. Utilizatorii afectați încearcă să găsească soluții la aceste probleme, căutând experiențe similare ale altor contribuabili și așteptând să vadă cum au fost rezolvate astfel de situații.

 

De asemenea, s-au întâlnit și cazuri în care apar erori la emiterea facturilor, inclusiv din softuri cunoscute de facturare care au integrat sistemul e-Factura.

 

Aceste dificultăți ridicate reconfirmă necesitatea unor îmbunătățiri la nivelul sistemului pentru a asigura o funcționare mai eficientă și lipsită de probleme.

A inceput nebunia antreprenorilor la e-Factura. Apar diverse erori la emitere facturilor, descarcare lor, dar si la logarea utilizatorilor

10 ianuarie 2024
A inceput nebunia antreprenorilor la e-Factura. Apar diverse erori la emitere facturilor, descarcare lor, dar si la logarea utilizatorilor
Vezi mai multe detalii pe noutatilezilei.ro