Muncitorii calificați se numără printre cei mai căutați candidați de pe piața muncii. Motivele pentru care s-a ajuns la această criză de meseriași sunt diverse. De exemplu, tot mai mulți dintre ei optează pentru joburile din străinătate, unde salariile sunt mai mari.Muncitorii calificați se numără printre cei mai căutați candidați de pe piața muncii. Motivele pentru care s-a ajuns la această criză de meseriași sunt diverse. De exemplu, tot mai mulți dintre ei optează pentru joburile din străinătate, unde salariile sunt mai mari.

Specialiștii din service-uri și reparații sunt printre cei mai căutați pe piața muncii și sunt plătiți cu circa 3.500-4.000 de lei pe lună, un vopsitor câștigă 5.000 de lei lunar, iar un tehnician depanator poate ajunge chiar la 6.000-7.000 de lei pe lună.

 

Cât câştigă un electrician în România

 

O platformă de anunțuri din România arată că renumerația unui electrician sau a unui instalator se apropie de 4.000 de lei, iar a unui tehnician de diagnoză auto ajunge la aproape 5.000 de lei lunar.

 

În cazul job-urilor din domeniul reparațiilor de tip service, cele mai mari salarii medii nete sunt plătite în București, urmat de Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu, cu sume între 3.600 şi 4.250 și de lei. Cele mai mici salarii sunt în Solobozia, Alba Iulia și Târgu Jiu, între 2.100 și 2.500 de lei, anunţă DinStrada.ro.

Chiar şi cel mai bine plătit electrician de pe piaţa din România este totuşi sub media înregistrată în statele dezvoltate din Uniunea Europeană. Avantajele constau însă în a locui alături de familie, în a nu fi obligat să înveţi o limbă străină pentru a putea conversa rapid cu colegii sau clienţii.

Pe de altă parte, atracţia muncii bine plătite este destul de mare pentru personalul calificat din România. Spre exemplu, în Germania, salariul mediu al electrienilor este de 25.000 euro anual, ceea ce se traduce într-un salariu lunar de peste 2.000 euro. În Marea Britanie, salariul anual al unui electrician de reţea variază între 30.500 lire sterline si 36.500 lire sterline, pentru cei care lucrează în zona Londrei.

Cati bani castiga un electrician in Romania si cu cat este platit în strainatate.

19 decembrie 2023
Muncitorii calificați se numără printre cei mai căutați candidați de pe piața muncii. Motivele pentru care s-a ajuns la această criză de meseriași sunt diverse. De exemplu, tot mai mulți dintre ei optează pentru joburile din străinătate, unde salariile sunt mai mari.