Autoritățile anunța când se va lansa următoarea sesiune de înscriere șa Casa Verde Fotovoltaice.Programul ar putea suferi modificări față de ediția precedentă, potrivit unui anunț făcut recent de președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu.

Începând de anul acesta ar putea intra la finanțare și acumulatorii pentru stocarea energiei.

 

Când se va lansa următoarea sesiune de înscriere la Casa verde. Vor fi incluși și acumulatorii

 

Astfel, atât sprijinul oferit de AFM, cât și contribuția beneficiarilor ar putea crește, însă instalarea acumulatorilor ar urma să fie una opțională. "Pentru anul 2024, deși inițial nu am avut în vedere și un sistem de acumulatori, acum vom începe să calculăm pentru a vedea implicarea finanțării de acumulatori în noua sesiune de Casa Verde Fotovoltaice."

Odată cu panourile fotovoltaice, cred că ar fi benefic să includem și finanțarea acumulatorilor pentru acestea. Vom efectua niște simulări în zilele următoare și vom lua o decizie în legătură cu posibilitatea de a finanța acumulatori pentru anul 2024.

 

Costul acumulatorilor este destul de ridicat, ceea ce necesită o analiză atentă pentru a vedea dacă putem menține aceeași contribuție de 2.000 de lei pe care o avem în programul din 2023, sau va trebui să creștem puțin contribuția persoanei care participă la program pentru a asigura finanțarea pentru cât mai mulți oameni.

 

În acest sens, contribuția persoanei fizice ar putea să fie mărită în cazul în care dorește să își instaleze și acumulatori. Acest aspect va fi opțional", a precizat Laurențiu Neculaescu într-un interviu la dinstrada.ro .

Nouă sesiune de înscriere în toamnă

 

 

Conform șefului AFM, depunerea cererilor pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 ar urma să înceapă în perioada august-septembrie.

 

"Estimăm că undeva în august-septembrie vom demara sesiunea pentru 2024. Condițiile de participare vor rămâne aceleași, doar probabil vom adăuga această parte de finanțare pentru acumulatori.

 

În rest, nu se modifică nimic, documentele necesare vor rămâne aceleași: certificat fiscal pentru a dovedi că persoana nu are datorii la bugetul local și la bugetul consolidat, extrasul de carte funciară care atestă proprietatea asupra locuinței respective și buletinul", a subliniat Neculaescu.

 

Ce documente sunt necesare la înscriere

 

Documentele necesare pentru persoanele fizice, conform anexei Ghidului de Finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, sunt următoarele:

  • Cererea de finanțare, completată integral prin tehnoredactare, conform formularului prevăzut în anexa nr. 3 la ghid, semnată de solicitant sau de împuternicitul acestuia.
  • Actul de identitate al solicitantului, valabil la data înscrierii în aplicație.
  • Împuternicirea notarială, în situația în care cererea de finanțare este semnată de către altcineva decât solicitantul.
  • Actul de identitate al persoanei împuternicite, valabil la data înscrierii în aplicație.
  • Certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanțelor, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicație.
  • Certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială își are domiciliul, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicație.
  • Extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicație, din care să rezulte dreptul de proprietate al solicitantului asupra imobilului construcție deservit de sistemul de panouri fotovoltaice pentru care se solicită finanțarea.
  • În cazul în care sistemul de panouri fotovoltaice care deservește construcția se amplasează pe teren, se va prezenta, în plus față de extrasul de carte funciară aferent construcției, extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicație, din care să rezulte că solicitantul este proprietar/deține un drept de folosință asupra imobilului teren.
  • Copia cărții funciare colective, din care să rezulte maximum două unități individuale trecute pe aceeași carte funciară care adunate să fie egale cu 1 (un) întreg, în cazul imobilelor-construcții, dintre care unele părți sunt comune, iar restul sunt proprietăți individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă și câte o carte funciară individuală.

 

Citeste si : Cine va plăti impozit la pensie după recalculare. Anunțul ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu despre pensia minimă

 

 Consultație Oftalmologică Gratuită! Programează-te Online Acum! 

 

 Examinare oftalmologică completă
 Evaluare a vederii și detectarea problemelor comune
 Recomandări personalizate pentru îngrijirea ochilor
Consultație Oftalmologică Gratuită! Programează-te Online Acum
 

Cele mai noi stiri online. Vezi noutatile zilei online. Afla cele mai controversate stiri online

 

Daca esti in cautarea unei metode de facut bani sau a unei idei de afaceri care sa genereze bani zilnic si pasiv poti accesa site ul adevarulcurios.ro. Aici vei gasi cele mai bune metode, idei de afaceri si aplicatii prin care sa faci bani . Cele mai bune metode de facut bani sunt explcate pas cu pas astfel vei putea face bani zilnic fara batai de cap.

Casa Verde Fotovoltaice: Când se va lansa următoarea sesiune de înscriere

29 mai 2024
Autoritățile anunța când se va lansa următoarea sesiune de înscriere șa Casa Verde Fotovoltaice.Programul ar putea suferi modificări față de ediția precedentă
Această aplicație îți permite să câștigi bani completând sondaje și oferind feedback despre diverse produse și servicii. Este o modalitate simplă și eficientă de a obține venituri suplimentare în timpul liber, fără a investi prea mult timp sau efort.
Economisirea reprezintă o manifestare inițială a inteligenței financiare, și în acest articol, voi explora cea mai eficientă metodă de a economisi. Începe să-ți asumi responsabilitatea pentru destinul tău financiar! Renunță la găsirea scuzelor și orientează-te către soluții! Niciodată nu este prea târziu pentru a începe să economisești. Cu toate acestea,
În căutarea unei modalități rapide de a câștiga bani, mulți oameni se întreabă dacă există vreo metodă sigură și eficientă. În acest articol, vom explora o abordare simplă și profesionistă pentru a obține rezultate rapide. Vom oferi pași detaliați și exemple practice pentru a te ajuta să câștigi bani în
România se mândrește cu o nouă realizare în domeniul activităților recreative în aer liber. Țara noastră deține acum cea mai lungă tiroliană pe un singur segment din Europa. Această atracție
Panourile fotovoltaice sunt dispozitive care convertește energia luminoasă în electricitate utilizând efectul fotovoltaic. Acestea sunt o sursă de energie durabilă și ecologică, care atrage tot mai mult interesul atât al
Bine ai venit la ghidul complet despre albine! Aceste insecte muncitoare și fascinante joacă un rol vital în ecosistemul nostru și în producția de alimente. În acest articol, vom explora
Recent, în România, s-a luat decizia de a crește vârsta de pensionare, ceea ce a stârnit numeroase controverse și discuții în rândul populației. Această măsură are ca scop ajustarea sistemului
Ministerul Finanțelor a anunțat recent o majorare a accizei la carburanți, care depășește nivelul stabilit de legea adoptată de Parlament. Această decizie vine cu consecințe semnificative pentru șoferi și industria
Într-o lume plină de opțiuni, găsirea celor mai bune filme pentru a le viziona poate fi o sarcină dificilă. Cu toate acestea, există câteva pelicule care au reușit să devină