Joi au fost efectuate 12 percheziţii în Bucureşti şi în alte şapte judeţe, după descoperirea a 10 diplome de Bacalaureat false, utilizate pentru a obține certificate de manager de transport marfă.

Conform unui comunicat al Poliţiei Române, zece persoane fizice au depus dosare la o instituție pentru eliberarea certificatelor de manager de transport de marfă, care conțineau, printre alte documente, diplome de bacalaureat false. Ancheta a relevat că instituția școlară menționată pe diplome nu există în realitate.

 

Documentele au fost depuse de același centru de pregătire profesională din București, deși solicitanții erau din diverse părți ale țării. Polițiștii suspectează existența unei rețele infracționale și au efectuat percheziții pentru a stabili legăturile implicate, relatează Agerpres.

 

Astfel, joi au avut loc percheziții la sediul social și punctul de lucru ale centrului de pregătire profesională din București, precum și la domiciliile solicitanților din Arad, Bistrița-Năsăud, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj și Teleorman.

Anchetatorii urmăresc să descopere documentele suspectate a fi false, alte mijloace de probă, precum și documentele sau instrumentele care ar fi fost utilizate la falsificarea diplomelor de bacalaureat. Acestea includ tipizatele folosite pentru realizarea diplomelor, ștampile, timbru sec și sisteme informatice utilizate pentru fabricarea falsurilor.

„Suspiciunea de fals a fost determinată de faptul că diplomele respective nu ar fi fost eliberate de unitățile de învățământ unde titularii ar fi absolvit sau că instituția școlară menționată pe diplomă nu ar fi funcționat sau nu ar fi existat pe teritoriul național.

 

De asemenea, toate cererile pentru eliberarea certificatelor pentru cele 10 persoane au fost depuse la instituție de același centru de pregătire profesională din municipiul București, deși solicitanții aveau domicilii în județe diferite,” se precizează în comunicatul Poliției Române.

 

Anchetatorii au mai menționat că două persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru audieri.

 

Citeste si: David Popovici atacă din nou aurul! Ce s-a întâmplat în semifinale la 200 m liber

 

Cele mai noi stiri online. Vezi noutatile zilei online. Afla cele mai controversate stiri online

 

Daca esti in cautarea unei idei de afaceri sau a unei metode de facut bani online poti accesa site ul adevarulcuiros.ro aici gasesti explicate pas cu pas cele mai bune si profitabile metode de facut bani online. Descopera cum sa faci bani rapid fara investitii sau pune banii sa munceasca pentru tine cu investitiile la bursa, cumparand actiuni la diverse companii care platesc dividende trimestriale.

 

Cum să faci bani din TikTok: Cum să faci bani rapid de pe telefon

Percheziţii în Bucureşti şi în alte şapte judeţe, în cazul diplomelor false folosite pentru a obţine certificate de manager

21 iunie 2024
Joi au fost efectuate 12 percheziţii în Bucureşti şi în alte şapte judeţe, după descoperirea a 10 diplome de Bacalaureat false, utilizate pentru a obține certificate de manager de transport marfă.