La debutul lunii aprilie, vine o veste neplacută pentru cei care fumeaza: costurile tigarilor vor creste din nou. Incepand cu data de 8 aprilie, se va aplica o majorare semnificativa, afectand finantele celor care fumeaza in mod frecvent.

Tigarile devin mai scumpe din nou. Aceasta reprezinta a doua majorare de pret in anul 2024, conform informatiilor furnizate de DescoperaTera.ro.

British American Tobacco, unul dintre cei mai importanti producatori de tigari din piata, va aplica o majorare de 1 leu pentru fiecare pachet de tigari. Aceasta schimbare va afecta direct preturile mai multor branduri populare, punand o presiune financiara suplimentara asupra consumatorilor.

Această majorare vine după alte creșteri de prețuri efectuate de British American Tobacco în ultimul an. De exemplu, în ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 1 leu pe pachet, iar acum se va aplica o nouă creștere de 1 leu.

 

Astfel, începând cu 8 aprilie, tarifele pentru branduri precum Pall Mall vor ajunge la 26,5 lei, în timp ce Kent Blue va costa 27,55 lei. Alte mărci, cum ar fi Rothmans Blue, Vogue și Viceroy Red, vor suferi ajustări de prețuri, variind între 26 și 28,5 lei.

 

În total, într-un interval de mai puțin de un an și jumătate, costul țigărilor a crescut cu 4 lei pe pachet. Cu British American Tobacco controlând aproximativ 50% din piața locală a țigărilor şi cu modificările de prețuri pe care le aplică având un impact semnificativ asupra consumatorilor.

Desi alti mari producatori de pe piata, cum ar fi JTI si Philip Morris, nu au anuntat inca majorari de preturi, se asteapta ca acestia sa urmeze exemplul liderului de piata in curand. Astfel, consumatorii ar putea fi supusi unei cresteri generale a costurilor in viitorul apropiat.

 

Citeşte şi: Cum sa slabesti rapid si eficient. Ghidul complet pentru transformarea corporala

 

Cele mai noi stiri online. Vezi noutatile zilei online. Afla cele mai controversate stiri online

Tigările se scumpesc din nou. Cat va costa un pachet de tigari la magazin

08 aprilie 2024
La debutul lunii aprilie, vine o veste neplacută pentru cei care fumeaza: costurile tigarilor vor creste din nou.