Președintele Casei Naționale de Pensii a furnizat informații suplimentare despre procesul de recalculare a pensiilor. A clarificat situația celor care vor avea un venit mai mic după recalculare: „pensionarul va primi pensia cea mai avantajoasă”. Menționăm că decizia de recalculare va fi expediată prin Poșta Română, într-un plic

Pensie mai mică după recalculare? Ce spune președintele Casei Naționale de Pensii 

 

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, a discutat la Digi24.ro despre recalcularea veniturilor pensionarilor. „Da, acest aspect este clar prevăzut în lege, noi respectăm strict legea, vorbim despre legea 360. Dacă în urma acestei formule de calcul pensia rezultată este mai mică decât cea actuală, lucrurile sunt foarte clare, pensionarul va primi pensia cea mai avantajoasă,” a declarat Daniel Baciu.

 

Decizia de recalculare va fi trimisă în plic 

 

Începând cu 1 septembrie, unii români vor beneficia de creșteri ale pensiei de până la 90%. Aceasta se aplică pensionarilor care au lucrat mult și au un stagiu de cotizare de peste 40 de ani. De asemenea, peste trei milioane de pensionari vor primi bani în plus din septembrie, în urma recalculării pensiilor.

 

Decizia de recalculare a pensiei va fi trimisă fiecărui pensionar prin Poșta Română, în plic, pentru a finaliza procesul până în luna septembrie, a declarat președintele CNPP. Dacă un pensionar nu este acasă când ajunge poștașul, plicul cu decizia sa va fi păstrat câteva zile la oficiul poștal.

Noua lege a pensiilor vine cu o formulă nouă de calcul

 

Noua formulă de calcul a pensiilor a creat confuzie printre mulți pensionari, deși pare simplă la prima vedere. Elementul esențial în recalculare este numărul de ani munciți. Sistemul de pensii publice din România este acum reglementat de Legea 360/2023.

 

Legea pensiilor, adoptată de Parlament în noiembrie și promulgată de președintele Klaus Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 6 decembrie 2023 și se aplică de la 1 ianuarie 2024. Unele prevederi au intrat în vigoare la începutul anului, iar majoritatea vor fi aplicate din septembrie.

Citeste si: Documentele necesare pentru recalculare pensiei. Informatii esentiale despre stagiile de cotizare

 

Cele mai noi stiri online. Vezi noutatile zilei online. Afla cele mai controversate stiri online

 

Daca esti in cautarea unei metode de facut bani sau a unei idei de afaceri care sa genereze bani zilnic si pasiv poti accesa site ul adevarulcurios.ro. Aici vei gasi cele mai bune metode, idei de afaceri si aplicatii prin care sa faci bani . Cele mai bune metode de facut bani sunt explcate pas cu pas astfel vei putea face bani zilnic fara batai de cap.

 

idei de afaceri care sa genereze bani zilnic si pasiv

Ce se intampla daca dupa recalcularea pensiei iesi cu o pensie mai mica? Veste uriasa pentru pensionari

20 iunie 2024
Președintele Casei Naționale de Pensii a furnizat informații suplimentare despre procesul de recalculare a pensiilor. A clarificat situația celor care vor avea un venit mai mic după recalculare: „pensionarul va primi pensia cea mai avantajoasă”