Termenul pentru depunerea ofertelor vizând prelungirea magistralei de metrou M4, între Gara de Nord și Gara Progresul, a fost majorat cu 46 de zile, ofertele putând fi depuse până la 12 august.

Termenul inițial stabilit pentru data de 27 iunie a.c. pentru ca operatorii economici interesați să se înscrie și să depună ofertele a fost prelungit cu încă 46 de zile calendaristice.

 

Până în prezent, 40 de companii din România și din alte state europene s-au înscris la licitație, fiind interesate să participe la cea mai mare investiție de infrastructură de transport din București, în valoare de 2,5 miliarde de euro, care vizează extinderea magistralei M4 de la Gara de Nord la Gara Progresul, cu 14 noi stații.

 

În aceste condiții, având în vedere importanța strategică a acestui proiect major de investiții pentru București și necesitatea identificării și desemnării celor mai buni specialiști (proiectanți și constructori) pentru derularea acestuia, Sectorul 4 al Municipiului București, în calitate de lider de asociere (alături de Ministerul Transporturilor, Metrorex SA, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 5 al Capitalei), a decis prelungirea termenului inițial de ofertare.

 

Conform noului calendar, atribuirea și semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor sunt preconizate pentru luna octombrie a acestui an, urmând ca, ulterior, câștigătorul/câștigătorii licitației să aibă la dispoziție un termen total de 60 de luni pentru construcția efectivă.

 

Din acest interval, primele 10 luni sunt destinate primei faze de proiectare, astfel încât construcția efectivă să poată fi demarată cât mai rapid posibil. Ulterior, vor fi realizate, în paralel, pe tronsoane clar definite, atât procedurile de proiectare, cât și cele de construire.

„Salut interesul deosebit al companiilor de top care vor să vină și să lucreze alături de noi la cea mai mare investiție de infrastructură de transport din București la ora actuală. Extinderea magistralei M4 de metrou cu 12 kilometri este un proiect de o complexitate deosebită, atât din punctul de vedere al proiectării, cât și al construcției, ori tocmai de aceea, ne dorim să formăm o echipă cu cei mai buni și mai renumiți constructori în domeniu. Astfel, pentru a oferi tuturor operatorilor economici interesați oportunitatea de a se alătura acestui proiect, termenul maxim de depunere a ofertelor în cadrul licitației de achiziție publică ce se desfășoară în condiții normale în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, a fost prelungit până pe 12 august a.c..

Am demonstrat deja că avem determinarea și forța de a duce la capăt astfel de proiecte de infrastructură strategică, în condițiile în care avem deja dată în folosință stația de metrou Tudor Arghezi din prelungirea magistralei M2, drept pentru care sunt convins că vom reuși să extindem și magistrala M4”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Noua linie de metrou M4 Gara de Nord-Gara Progresul va include 14 stații amenajate pe o lungime totală de aproximativ 12 kilometri, între stația Gara de Nord 2 și stația Gara Progresul, traversând sectoarele 1, 4 și 5, precum și comuna Jilava din județul Ilfov.

 

Cele 14 stații ale noului traseu sunt: Gara de Nord 2, Știrbei Vodă, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Uranus, George Rozorea, Chirigiu, Filaret, Eroii Revoluției 2, George Bacovia, Toporași, Nicolae Cajal, Luică, Giurgiului și Gara Progresul. Aceste stații vor fi amenajate conform celor mai recente cerințe pentru securitate la incendiu și vor fi adaptate pentru a permite un acces facil persoanelor cu dizabilități. De asemenea, stațiile vor fi dotate cu sisteme de protecție a călătorilor, inclusiv panouri de sticlă și uși automate la marginea peroanelor.

 

Finanțarea proiectului, în valoare de 2,5 miliarde de euro, este asigurată din fonduri europene nerambursabile, accesate prin “Programul Transport” al Uniunii Europene pentru exercițiul bugetar 2021-2027. Contractul de finanțare a fost semnat pe 4 iunie a.c.

 

Citeste si: Accident grav în județul Bacău. Un autocar cu 20 de pasageri s-a ciocnit cu o mașină

 

Cele mai noi stiri online. Vezi noutatile zilei online. Afla cele mai controversate stiri online

 

Daca esti in cautarea unei idei de afaceri sau a unei metode de facut bani online poti accesa site ul adevarulcuiros.ro aici gasesti explicate pas cu pas cele mai bune si profitabile metode de facut bani online. Descopera cum sa faci bani rapid fara investitii sau pune banii sa munceasca pentru tine cu investitiile la bursa, cumparand actiuni la diverse companii care platesc dividende trimestriale.

 

Cea mai buna metoda de economisire a banilor. Cum sa ai venituri pasive

 

Cea mai buna metoda de economisire a banilor. Cum sa ai venituri pasive

Interes major pentru prelungirea M4, între Gara de Nord și Gara Progresul: Licitația a fost prelungită

01 iulie 2024
Termenul pentru depunerea ofertelor vizând prelungirea magistralei de metrou M4, între Gara de Nord și Gara Progresul, a fost majorat cu 46 de zile, ofertele putând fi depuse până la 12 august.