Aflat în arest preventiv, primarul orașului Mioveni primește o veste proastă. DNA l-a trimis în judecată.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţelor de judecată, rechizitoriul a fost înregistrat la Tribunalul Argeş pe data de 27 noiembrie.

Primarul de Mioveni rămâne în arest preventiv

 

Inculpatul depusese anterior, la aceeaşi instanţă, o cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv, termenul de judecată fiind 28 noiembrie. De asemenea, la Tribunalul Argeş a fost înregistrată ulterior şi o solicitare a procurorilor anticorupţie de verificare a măsurilor preventive, termenul fiind pe 29 noiembrie. Ion Georgescu se află în arest preventiv din 5 octombrie. Potrivit DNA, primarul din Mioveni fusese reţinut anterior într-un dosar privind comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

De ce este învinuit Ion Georgescu

 

Primarul din Mioveni a fost reținut de DNA. Edilul este acuzat de procurori că ar fi pretins 30.000 de euro mită pentru o angajare la un spital.Ion Georgescu primise o tranșă de 10.000 de euro și a fost prins în flagrant în timp ce o restituia. Motivul a fost că nu rezolvase problema. Potrivit surselor, este vorba despre o angajare într-un spital pe un post de conducere.

Ion Georgescu (PSD) a fost reținut sub acuzația de trafic de influență, au declarat surse judiciare.Ion Georgescu este acuzat de procurori că a cerut 30.000 de euro mită pentru o angajare. Potrivit surselor, primarul a fost prins în flagrant în timp ce restituia 10.000 de euro primiți avans.

Primarul din Mioveni, suspendat

 

Ion Georgescu deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Argeş şi de preşedinte al PSD local.La scurt timp de la flagrant edilul a fost exclus din partid. Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni. PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca”, se arăta într-un comunicat semnat de preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.

 

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like👇

Stiri din Toata Romania

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, trimis în judecată

28 noiembrie 2023
Aflat în arest preventiv, primarul orașului Mioveni primește o veste proastă. DNA l-a trimis în judecată.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.