Un studiu efectuat recent pe 1.500 de persoane arată că usturoiul acționează, în corpul nostru, ca un medicament: ajută la scăderea colesterolului, reglează glicemia și tensiunea.

Conform informațiilor prezentate de dinstrada.ro, participanților la acest studiu li s-au administrat zilnic, timp de 14 zile, cantități variabile de usturoi sau preparate/suplimente din usturoi, în doze cuprinse între 300 mg și 22.400 mg. Pe durata acestui interval, cercetătorii au monitorizat nivelurile de colesterol total, HDL (colesterol „bun”) și LDL (colesterol „rău”), precum și nivelul glicemiei.

 

Rezultatele studiului au demonstrat că usturoiul poate reduce nivelul de colesterol „rău” și poate crește nivelul de colesterol „bun”, având în același timp capacitatea de a regla glicemia. Aceste constatări sugerează că consumul zilnic de usturoi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

 

„Această meta-analiză indică faptul că administrarea usturoiului îmbunătățește profilul lipidic al pacienților și depășește grupul de control în multiple aspecte, sugestiv pentru beneficiile terapeutice ale usturoiului în cazul pacienților cu tulburări metabolice legate de glucoză și lipide”, conform concluziilor studiului.

Usturoiul este recunoscut pentru capacitatea sa de a produce vasodilatație, ceea ce contribuie la scăderea tensiunii arteriale la persoanele hipertensive. Consumul zilnic a trei căței de usturoi este recomandat pentru beneficiile aduse organismului, inclusiv reducerea procesului de oxidare celulară și a nivelului radicalilor liberi.

 

În plus, conform studiului recent, cercetătorii au observat că usturoiul poate avea un efect pozitiv și în reglarea glicemiei. Participanții la studiu au înregistrat scăderi semnificative ale glicemiei matinale, subliniind astfel potențialul usturoiului în gestionarea nivelului zahărului din sânge.

„Durata perioadei de intervenție în studiile incluse în meta-analiză a variat între trei săptămâni și un an, iar tipurile de usturoi utilizate au inclus usturoiul crud, extractul de usturoi îmbătrânit și tabletele de pulbere de usturoi.

 

Conform rezultatelor obținute, usturoiul a demonstrat un efect benefic asupra nivelului glucozei și al lipidelor din sânge la subiecții umani, iar corelațiile observate au fost semnificative din punct de vedere statistic”, au subliniat autorii studiului.

 

Citeste si: Avertizări meteo de ploi torențiale, vânt, vijelii și caniculă. Care sunt județele afectate

 

Citeste si: Recalcularea pensiilor: Ministerul Muncii a anunţat cum vor fi distribuite deciziile

 

Citeste si: Se scumpesc gazele. Tariful de distribuție crește cu 19%

 

Cele mai noi stiri online. Vezi noutatile zilei online. Afla cele mai controversate stiri online

 

Daca esti in cautarea unei idei de afaceri sau a unei metode de facut bani online poti accesa site ul adevarulcuiros.ro aici gasesti explicate pas cu pas cele mai bune si profitabile metode de facut bani online. Descopera cum sa faci bani rapid fara investitii sau pune banii sa munceasca pentru tine cu investitiile la bursa, cumparand actiuni la diverse companii care platesc dividende trimestriale.

 

Cea mai buna metoda de economisire a banilor. Cum sa ai venituri pasive

 

Cum sa faci bani online

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea

01 iulie 2024
Un studiu efectuat recent pe 1.500 de persoane arată că usturoiul acționează, în corpul nostru, ca un medicament: ajută la scăderea colesterolului, reglează glicemia și tensiunea.